VI
diena
Maistas
|
Maisto kiekis
|
Energinė vertė (kcal)
|
|
I
|
Avižinių kruopų košė ar kita mėgiama virta vandenyje su sviestu
Razinos
|
5
valgomieji šaukštai sausų /arbat. šaukštelis
2
arbat.š.
|
350
|
II
|
Moliūgų
sėklos
|
50
g
|
300
|
III
|
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Mėgiama bemielė ruginė duona
|
2 porcijos
1 riekelė
|
450
|
IV
|
Obuolys
Avižinis sausainis
|
1 vnt.
2 vnt.
|
180
|
V
|
Daržovių troškinys (mėgiamos daržovės, gali
būti šaldytos)
Aliejus
(į paruoštą troškinį, arba prieš pat baigiant gaminti įdedama)
Ryžiai natūralūs
|
300
1 valg.
šaukštas
5
valg.š. išvirtų
|
440
|
Viso:
|
1720
|
RECEPTAS:
Avokadų ir agurkų salotos su linais.
Vidutinio dydžio ilgojo agurko;
1 didelio gerai sunokusio avokado (arba 2
mažesnių);
Kelių „Iceberg"
salotų lapų;
Pusės citrinos sulčių;
Šluotelės krapų (smulkiai sukapotų);
Šaukštelio druskos;
Pusės šaukštelio šviežiai maltų juodųjų
pipirų;
Šaukštelio linų sėmenų;
Kelių šaukštų šalto spaudimo linų sėmenų
aliejaus.
Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į
keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite
avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite,
užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus,
krapus ir linų sėmenis. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi
šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių
salotų padažą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą