II
diena
Valgymas
|
Patiekalo
pavadinimas
|
Patiekalo
kiekis, g
|
Energinė
vertė kcal
|
I
|
Grikių kruopų košė virta vandenyje
Linų sėmenų
aliejus
|
5 valgomieji šaukštai sausų
1 arbat.š.
|
490
|
II
|
Migdolai
|
20 vnt.
|
120
|
III
|
Sriuba
mėgiama
Vištiena
likusi nuo vakar salotoms
Kietagrūdžiai
virti makaronai
Šviežios daržovės
mėgiamos
|
300 ml
120 (1
delno dydžio gabalėlis)
Virtų 5
valgomieji šaukštai
300
|
570
|
IV
|
Persimonas
|
1 vnt.
|
140
|
V
|
Brokoliai
su džiūvėsiais arba mėgiamos ir toleruojamos troškintos daržovės
Bemielė
ruginė duona
|
1
porcija arba 300
1
riekelė (35g)
|
430
|
VI
|
Kivis
|
1 vnt.
|
50
|
Viso:
|
1800
kcal
|
RECEPTAS: Brokoliai su džiūvėsiais (2 porcijos)
500 g
brokolių;
100 ml sultinio;
100 ml sauso balto vyno;
1 valg.š. aliejaus (rapsų arba saulėgrąžų);
50 g džiūvėsėlių;
½ šaukštelio druskos.
Į puodą supilamas sultinys, vynas, suberiama druska ir
užvirinama. Brokoliai verdami apie 10 min. Į nedidelį puodą įpilama riebalų
ir jame, nuolat maišant, gražiai
apskrudinami džiūvėsiai. Jie užbarstomi prieš patiekiant.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą