ketvirtadienis, spalio 01, 2015

I diena

Valgymas
Patiekalo pavadinimas
Patiekalo kiekis, g
Energinė vertė kcal
I
(pusryčiai)
Sumuštiniai su lašiša arba neriebiu varškės sūriu:
Bemielė ruginė duona
Silpnai sūdyta lašiša

Pomidoras


2 riekelės  po 35g        
4 gabaliukai ant sumuštinių (80g)  
1 vnt. didelis arba 2 maži            
460
II (užkandis)
Obuolys
1 vnt. (150g - didesnis)
100
III (pietūs)
Mėgiama sriuba**
Šviežių daržovių salotos su vištiena*
Ryžių trapučiai
350 ml
370

 1 vnt.
550
IV (užkandis)
Avižinis sausainis
Apelsinų-morkų sultys
1 vnt.
200 ml
190
V (vakarienė)
Keptos sorų kruopos su brokoliais
1 porcija
420
VI
Kivis
1 vnt.
50
Viso:
1770 kcal
*250 g įvairių daržovių, 120 g vištos krūtinėlės arba kalakuto filė ,keptos ant grotelių arba virtos, šaukštas alyvuogių  arba linų sėmenų aliejaus, prieskoniai, viską sumaišyti.
**bet kokia mėgstama (šviežių kopūstų, burokėlių,  pievagrybių, pupelių ir pan. daržovių vegetariška sriuba). Jei nevalgote sriubos, suvalgykite daugiau daržovių.

RECEPTAS: Keptos sorų kruopos su brokoliais

40 g sorų;
 150 ml daržovių sultinio;
 ½ poro stiebo
1 valg. š. Aliejaus;
 200 g brokolių;
 50 ml daržovių sultinio;
 druska, pipirai, 1 arb. š. citrinų sulčių.
Soras paskrudinti mažame puode, kol jos pradės kvepėti. Užpilti daržovių sultiniu, užvirin­ti, 30 minučių troškinti ant nedidelės ugnies ir vėliau duoti išbrinkti. Porą gerai nuplauti, supjaustyti 1 cm pločio griežinė­liais. Riebalus pakaitinti keptu­vėje. Joje ištroškinti porą, sudėti virtus brokolius ir soras ir užpilti daržovių sultiniu. Paskaninti druska, pipirais. Prieš patiekiant įmaišyti nedaug  citrinos sulčių.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą