I diena
Valgymas
|
Patiekalo
pavadinimas
|
Patiekalo
kiekis, g
|
Energinė
vertė kcal
|
I
(pusryčiai)
|
Sumuštiniai su lašiša arba
neriebiu varškės sūriu:
Bemielė ruginė duona
Silpnai sūdyta lašiša
Pomidoras
|
2 riekelės po 35g
4 gabaliukai ant sumuštinių (80g)
1 vnt. didelis arba 2 maži
|
460
|
II
(užkandis)
|
Obuolys
|
1 vnt. (150g - didesnis)
|
100
|
III (pietūs)
|
Mėgiama sriuba**
Šviežių daržovių salotos su vištiena*
Ryžių trapučiai
|
350 ml
370
1
vnt.
|
550
|
IV
(užkandis)
|
Avižinis
sausainis
Apelsinų-morkų
sultys
|
1
vnt.
200
ml
|
190
|
V (vakarienė)
|
Keptos sorų kruopos su brokoliais
|
1 porcija
|
420
|
VI
|
Kivis
|
1 vnt.
|
50
|
Viso:
|
1770 kcal
|
*250 g įvairių daržovių, 120 g vištos
krūtinėlės arba kalakuto filė ,keptos ant grotelių arba virtos, šaukštas
alyvuogių arba linų sėmenų aliejaus,
prieskoniai, viską sumaišyti.
**bet kokia mėgstama (šviežių kopūstų,
burokėlių, pievagrybių, pupelių ir pan.
daržovių vegetariška sriuba). Jei nevalgote sriubos, suvalgykite daugiau
daržovių.
RECEPTAS: Keptos sorų kruopos su brokoliais
40 g sorų;
150 ml daržovių sultinio;
½ poro stiebo
1 valg. š. Aliejaus;
200 g brokolių;
50 ml daržovių sultinio;
druska, pipirai, 1 arb. š. citrinų sulčių.
Soras paskrudinti mažame puode, kol jos
pradės kvepėti. Užpilti daržovių sultiniu, užvirinti, 30 minučių troškinti ant
nedidelės ugnies ir vėliau duoti išbrinkti. Porą gerai nuplauti, supjaustyti 1
cm pločio griežinėliais. Riebalus pakaitinti keptuvėje. Joje ištroškinti
porą, sudėti virtus brokolius ir soras ir užpilti daržovių sultiniu. Paskaninti
druska, pipirais. Prieš patiekiant įmaišyti nedaug citrinos sulčių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą