penktadienis, spalio 02, 2015


II diena

Valgymas
Patiekalo pavadinimas
Patiekalo kiekis, g
Energinė vertė kcal
I
Grikių kruopų košė virta vandenyje
Linų sėmenų aliejus
5  valgomieji šaukštai sausų
1 arbat.š.
490
II
Migdolai
20 vnt.
120
III
Sriuba mėgiama
Vištiena likusi nuo vakar salotoms

Kietagrūdžiai virti makaronai

Šviežios  daržovės  mėgiamos
300 ml
120 (1 delno dydžio gabalėlis)
Virtų 5 valgomieji šaukštai
300
570
IV
Persimonas
1 vnt.
140
V
Brokoliai su džiūvėsiais arba mėgiamos ir toleruojamos troškintos daržovės
Bemielė ruginė duona
1 porcija arba 300  


1 riekelė (35g)   
430
VI
Kivis
1 vnt.
50
Viso:
1800  kcal

RECEPTAS: Brokoliai su džiūvėsiais (2 porcijos) 
500 g brokolių;
100 ml sultinio;
100 ml sauso balto vyno;
1 valg.š. aliejaus (rapsų arba saulėgrąžų);
50 g džiūvėsėlių;
½ šaukštelio druskos.

Į puodą supilamas sultinys, vynas, suberiama druska ir užvirinama. Brokoliai verdami apie 10 min. Į nedidelį puodą įpilama riebalų ir  jame, nuolat maišant, gražiai apskrudinami džiūvėsiai. Jie užbarstomi prieš patiekiant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą