pirmadienis, spalio 05, 2015



V diena
Valgymas
Patiekalo pavadinimas
Patiekalo kiekis, g
Energinė vertė kcal
I
Avokadas *
Sveikuolių duona, arba „Rugelis“
1 vidutinis
2 riekelės (70)
450
II
Obuolys
1 vnt. (vidut.)
70
III
Vištienos blauzdelė didesnė (be odelės) arba mažas ketvirtis be odelės troškinta su   morkom, svogūnais, brokoliais, paskaninti petražolėmis
Virti grikiai
Jei netroškinsite su daržovėmis, tada šviežių daržovių salotos/aliejus
2 vnt. – paukštienos su kaulu 200g/250


4 valg.š. išvirtų
200/1 valg.š.
580
IV
Persimonas
1 vnt.
140
V
Troškinti žiediniai kopūstai (receptas apačioje)
 Mėgiama sriuba
1 porcija

300 ml
510
Viso:
1750 kcal
*Avokado minkštimą sutrinti šakute, apšlakstyti šiek tiek citrinos sultimis (pagal skonį, nors galima ir nedėti) ir paskaninti mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis. Tepti ant duonos riekelės.


RECEPTAS: Troškinti žiediniai kopūstai.

200 g žiedinių kopūstų;
50 g morkų;
1 vnt. Svogūnas;
100 g grietinėlės <12%;
Prieskoniai pagal skonį;
Šaukštas aliejaus (daržovių apkepimui).

Šiaudeliais sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūną. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti morkas ir svogūną, trumpai pakepinti. Žiedinius kopūstus nuplauti, nusausinti, suskirstyti žiedynais. Į keptuvę su morkomis ir svogūnais sudėti žiedinius kopūstus ir uždengus dangčiu troškinti apie 8-10 min. Kol žiedinis kopūstas lengvai apskrus, bet neturi suminkštėti. Prieš baigiant troškinti, supilama grietinėlė, suberiami prieskoniai, pakaitinama, kol grietinėlė užvirs. Valgoma karštas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą