V
diena
Valgymas
|
Patiekalo
pavadinimas
|
Patiekalo
kiekis, g
|
Energinė
vertė kcal
|
I
|
Avokadas *
Sveikuolių
duona, arba „Rugelis“
|
1 vidutinis
2
riekelės (70)
|
450
|
II
|
Obuolys
|
1 vnt. (vidut.)
|
70
|
III
|
Vištienos
blauzdelė didesnė (be odelės) arba mažas ketvirtis be odelės troškinta
su morkom, svogūnais, brokoliais,
paskaninti petražolėmis
Virti grikiai
Jei netroškinsite su daržovėmis, tada
šviežių daržovių salotos/aliejus
|
2 vnt. – paukštienos su kaulu 200g/250
4 valg.š.
išvirtų
200/1 valg.š.
|
580
|
IV
|
Persimonas
|
1 vnt.
|
140
|
V
|
Troškinti žiediniai kopūstai (receptas apačioje)
Mėgiama sriuba
|
1 porcija
300 ml
|
510
|
Viso:
|
1750
kcal
|
*Avokado minkštimą sutrinti šakute,
apšlakstyti šiek tiek citrinos sultimis (pagal skonį, nors galima ir nedėti) ir
paskaninti mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis. Tepti ant duonos riekelės.
RECEPTAS: Troškinti žiediniai kopūstai.
200 g žiedinių kopūstų;
50 g morkų;
1 vnt. Svogūnas;
100 g grietinėlės <12%;
Prieskoniai pagal skonį;
Šaukštas aliejaus (daržovių apkepimui).
Šiaudeliais
sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūną. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti
morkas ir svogūną, trumpai pakepinti. Žiedinius kopūstus nuplauti, nusausinti,
suskirstyti žiedynais. Į keptuvę su morkomis ir svogūnais sudėti žiedinius
kopūstus ir uždengus dangčiu troškinti apie 8-10 min. Kol žiedinis kopūstas
lengvai apskrus, bet neturi suminkštėti. Prieš baigiant troškinti, supilama
grietinėlė, suberiami prieskoniai, pakaitinama, kol grietinėlė užvirs. Valgoma karštas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą