pirmadienis, spalio 05, 2015

III diena
Valgymas
Patiekalo pavadinimas
Patiekalo kiekis, g
Energinė vertė kcal
I
Sumuštiniai:
Juoda duona (pvz.“Agotos“)
Virta kalakutiena arba jautiena (pvz. “Biovelos”)
Tepama varškė su žalumynais, pvz. „Mūsų“ arba sviestas
Pomidoras
Salotų lapas

2 riekelės
4 skrituliukai

4 šaukšteliai arba 1 arbat.š.
1 vnt. didelis
2 vnt.
350
II
Kriaušė gerai sunokusi
1 vnt. 
110
III
Mėgiama vegetarinė sriuba
Žuvies ir daržovių troškinys *
Burokėliai
Lėkštė (300 ml)
1 porcija
200
560

IV
Džiovinti abrikosai (natūraliai džiovinti)
10 vnt.
300
V
Makaronai su daržovėmis
Porcija (300)
450
Viso:
1770 kcal




RECEPTAS:  Žuvies ir daržovių troškinys (2 porcijos)

200 g žuvies filė;
Druskos ir citrininių pipirų pagal skonį;
1 vidutinės morkos;
4 bulvių;
50 g porų;
1 arbat.š. aliejaus kepimui;
1 pomidoro.

Supjaustykite žuvies filė į 4 porcijas, pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais. Palikite žuvį 30 min. ir leiskite prieskoniams įsigerti. Supjaustykite kubeliais morką, bulves, porus  ir apkepinkite su aliejumi. Įpilkite vandens, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir troškinkite daržoves kol suminkštės. Supjaustykite pomidorą griežinėliais ir sudėkite ant troškintų daržovių, uždenkite prieskoniais pagardintais žuvies gabalėliais. Prižiūrėdami troškinkite apie 10 min.

RECEPTAS: Makaronai su daržovėmis

80 g. kietagrųdžių miltų makaronų;
1 morka;
10 g. petražolių;
15 g. svogūnų;
15 g. pomidorų tyrės;
15 g. sviesto;
Žalumynų, druskos.

Prieskonines daržoves supjaustykite juostelėmis ir pakepkite svieste kol viskas suminkštės ir pridėkite pomidorų tyrės. Pavirkite 5 minutes ir daržoves sumaišykite su išvirtais makaronais. Patiekdami apibarstykite žalumynais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą