III diena
Valgymas
|
Patiekalo
pavadinimas
|
Patiekalo
kiekis, g
|
Energinė
vertė kcal
|
I
|
Sumuštiniai:
Juoda duona (pvz.“Agotos“)
Virta kalakutiena arba jautiena (pvz. “Biovelos”)
Tepama varškė su žalumynais, pvz. „Mūsų“ arba sviestas
Pomidoras
Salotų lapas
|
2 riekelės
4 skrituliukai
4 šaukšteliai arba 1 arbat.š.
1 vnt. didelis
2 vnt.
|
350
|
II
|
Kriaušė gerai sunokusi
|
1 vnt.
|
110
|
III
|
Mėgiama
vegetarinė sriuba
Žuvies
ir daržovių troškinys *
Burokėliai
|
Lėkštė
(300 ml)
1
porcija
200
|
560
|
IV
|
Džiovinti abrikosai (natūraliai
džiovinti)
|
10 vnt.
|
300
|
V
|
Makaronai su
daržovėmis
|
Porcija (300)
|
450
|
Viso:
|
1770 kcal
|
RECEPTAS: Žuvies ir daržovių
troškinys (2 porcijos)
200 g žuvies filė;
Druskos ir citrininių pipirų pagal skonį;
1 vidutinės morkos;
4 bulvių;
50 g porų;
1 arbat.š. aliejaus kepimui;
1 pomidoro.
Supjaustykite
žuvies filė į 4 porcijas, pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais.
Palikite žuvį 30 min. ir leiskite prieskoniams įsigerti. Supjaustykite
kubeliais morką, bulves, porus ir
apkepinkite su aliejumi. Įpilkite vandens, pagardinkite prieskoninėmis
žolelėmis ir troškinkite daržoves kol suminkštės. Supjaustykite pomidorą
griežinėliais ir sudėkite ant troškintų daržovių, uždenkite prieskoniais
pagardintais žuvies gabalėliais. Prižiūrėdami troškinkite apie 10 min.
RECEPTAS: Makaronai su daržovėmis
80 g. kietagrųdžių miltų makaronų;
1 morka;
10 g. petražolių;
15 g. svogūnų;
15 g. pomidorų tyrės;
15 g. sviesto;
Žalumynų, druskos.
Prieskonines daržoves supjaustykite
juostelėmis ir pakepkite svieste kol viskas suminkštės ir pridėkite pomidorų tyrės.
Pavirkite 5 minutes ir daržoves sumaišykite su išvirtais makaronais. Patiekdami
apibarstykite žalumynais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą