ketvirtadienis, spalio 08, 2015



VII diena


Valgymas
Patiekalo pavadinimas
Patiekalo kiekis, g
Energinė vertė kcal
I
Lietiniai iš grikių miltų su tofu arba varške
Mėgiama uogienė
2 vnt.                      

1 šaukštas                  
420
II
Tamsus šokoladas
25 g
150
III
Jūros lydeka arba menkė arba lašiša



Virti kietagrūdžiai makaronai

Įvairios šviežios daržovės (mėgiamos)/aliejus
1 plaštakos dydžio gabalėlis (160g) arba delno dydžio
5 valgomieji šaukštai išvirtų              
250/1 valg.š.

580


IV
Obuolys
2 vnt.
140
V

Šviežių daržovių ir lęšių  salotos
Tamsi mėgiama duona
1 porcija
1 riekelė (35g)
420
Viso :
1710

 

RECEPTAS: Šviežių daržovių ir lęšių salotos.

100g džiovintų lęšių;
1/2raudonosvogūno;
1 vid. dydžio ilgojo agurko;
1/4 raudonos paprikos;
1 skilt. Česnako;
1 v.š. tyro alyvų aliejaus;
1/2 v.š. obuolių acto;
didelės saujos šviežių petražolių;
juodųjų pipirų;
druskos.

Lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje (verda 25-30min.). Agurką nulupkite, supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite kubeliais. Svogūną, česnaką ir petražoles supjaustykite smulkiai. Lęšius nusunkite, perliekite šaltu vandeniu, juos ir daržoves sudėkite į salotinę, padruskinkite, papipirinkite, supilkite aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite ir patiekite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą