ketvirtadienis, spalio 08, 2015



VI diena


Maistas
Maisto kiekis
Energinė vertė (kcal)
I
Avižinių kruopų košė ar kita mėgiama virta vandenyje su sviestu
Razinos
5 valgomieji šaukštai sausų /arbat. šaukštelis
2 arbat.š.
350
II
Moliūgų sėklos
50 g
300
III
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Mėgiama bemielė ruginė duona
2 porcijos

1 riekelė
450
IV
Obuolys
Avižinis sausainis
1 vnt.
2 vnt.
180
V

Daržovių troškinys (mėgiamos daržovės, gali būti šaldytos)
Aliejus (į paruoštą troškinį, arba prieš pat baigiant gaminti įdedama)
Ryžiai natūralūs
300


1 valg. šaukštas


5 valg.š. išvirtų
440
Viso:


1720

RECEPTAS: Avokadų ir agurkų salotos su linais.

Vidutinio dydžio ilgojo agurko;
1 didelio gerai sunokusio avokado (arba 2 mažesnių);
Kelių „Iceberg" salotų lapų;
Pusės citrinos sulčių;
Šluotelės krapų (smulkiai sukapotų);
Šaukštelio druskos;
Pusės šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
Šaukštelio linų sėmenų;
Kelių šaukštų šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus.

Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą